news-details
Ekonomija

Novinari iz BiH obišli Stari Bar, Staru maslinu, Džidžarin i Skadarsko jezero

U cilju promocije turističke ponude za predstojeću ljetnju sezonu, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore(NTOCG) organizovala je studijsku posjetu predstavnika turističkih agencija i medija iz Bosne i Hercegovine koji  od 18. do 21.juna borave u Crnoj Gori.

-Predstavnici bosansko-hercegovačkih turističkih agencija i medija, koji trenutno borave u Baru,  kroz posjetu jednom od najvećih crnogorskih maslinjaka Džidžarin upoznali su se sa procesom proizvodnje barskih maslina-saopšteno je iz NTOCG.

Pored obilaska Starog Bara i Stare masline, oni će imati organizovano krstarenje Skadarskim jezerom i degustaciju vina u jednoj od crmničkih vinarija.

U drugom dijelu posjete, obići će najatraktivnije turističke lokalitete u Budvi, Tivtu i Herceg Novom-marinu „Porto Montenegro“, luksuzno turističko naselje „Luštica bay“  i novootvoreni luksuzni turistički rizort „Portonovi“.

-Pored prirodno-kulturnih znamenitosti i lokalne gastronomije, predstavnicima agencija i medija iz BIH biće predstavljena ponuda s akcentom na luksuzni turizam-ističu u NTOCG.

Riječ je o predstavnicima turističkih agencija „Relax“, „Sirius“, „Castanea“ „M97“, “Viptravels“ i predstavnicima renomiranih elektronskih i štampanih medija TV „BHT1“, i „Sarajevo“, portala „Klix“, „SA“ i „Exclusiva“ i magazina „Gracija“.

NTOCG u okviru nove globalne turističke kampanje „U društvu prirode“ realizuje promotivne aktivnosti na strateški važnim emitivnim tržištima, među kojima je i tržište regiona. Ova studijska posjeta  realizuje se uz podršku lokalnih turističkih organizacija Bara, Budve, Tivta i Herceg Novog.

-Očekuje se da će ova posjeta rezultirati pozitivniim člancima i reportažama o našoj turističkoj destinaciji i doprinijeti dobroj posjeti sa BIH tržišta-zaključuju iz  NTOCG.