news-details
Ekonomija

Novo idejno rješenje za šetalište u Pržnom

-Idejni projekat za uređenje obalnog šetališta u budvanskom naselju Pržno predat je krajem prošle sedmice Glavnom gradskom arhitekti Opštine Budva na saglasnost- saoptilo je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Ukupna vrijednost projektovanja   je 9.200 eura, a Morsko dobro je za 2020.  planiralo  95.000 eura za prvu fazu uređenja.

Rrješenje, koje je za Morsko dobro uradio projektantski studio „Civil Engeener“, predstavljeno je prije nešto više od dvije sedmice mještanima Pržnog, vlasnicima privatnih i ugostiteljskih objekata na samom šetalištu i predstavnicima MZ Sveti Stefan i hotela „Maestral“.

-Nakon što su prihvaćene sugestije predstavnika mještana, hotelijera i ugostitelja, te postignut konsenzus oko očuvanja postojećeg vizeulenog identiteta Pržnog, Idejno rješenje je, uz saglasnost svih zainteresovanih strana, predato u dalju proceduru u Opštini Budva-navode iz Morskog dobra.

Projektom je predviđeno da se uredi prostor od zapadnog kraja hotelskog kompleksa “Maestral” do istočnog kraja plaže Pržno, ukupne dužine oko 270 metara , površine 1.420 kvadratnih metara   

-Popločavanje šetališta i potpornih zidova biće  kamenom visokog kvaliteta sive boje, a kandelaberi i parkovski mobilijar biće u rustičnom stilu, u skladu sa ambijentom jednog od najljepših ribarskih naselja na crnogorskom primorju. Nakon dobijanja saglasnosti Glavnog gradskog arhitetke, slijedi izrada Glavnog projekta i raspisivanje tendera za odabir izvođača radova. Ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom, radovi bi mogli početi već na jesen-dodaju iz Morskog dobra.