news-details
Društvo

Dogovorena modernizacija Caritasovog Dnevnog centra za starije

Šef Kancelarije za upravljanje projektima Opštine Bar Ana Živanović i direktor Caritasa Barske nadbiskupije Paško Gojčaj potpisali su danas Memorandum o saradnji kojim su definisane obaveze na realizaciji projekta Dnevni centar za starije osobe u opštini Bar.

Ovim projektom dnevni boravak za stare koji već funkcioniše u okviru Caritasa   biće moderno opremljen i licenciran kao servis za starije osobe za život u zajednici kod Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Ukupna vrijednost projekta je 188.428 eura, od čega je 90 odsto donacija, a deset odsto se sufinansira od strane partnera.

Budžet Caritasa u okviru projekta je 156.114 eura, sa 32.314 eura kofinansiranja, dok je budžet Opštine Bar u okviru projekta 32.314 eura, od čega je iznos kofinansiranja 3.232 eura.

-Kroz ovaj projekat, za barski dnevni centar za stare osobe biće nabavljeno moderno specijalizovano vozilo, na objektu će biti izgrađena pristupna rampa, biće nabavljen novi namještaj i opremljena kuhinja. Time će 30 korisnika ovog centra svakodnevno dobijati tople obroke, što će usluge centra, uz redovno organizovanje druženja za najstarije sugrađane, znatno unaprijediti i poboljšati. Projekat takođe finansira zapošljavanje profesionalnog socijalnog radnika, kuvara, menadžera i medicinske sestre-saopšteno je danas u Opštini Bar.

Projekat “Dnevni centar za starije osobe u opštini Bar“ finansira Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU), po pozivu Ministarstva rada i socijalnog staranja. Vodeći partner na projektu je Caritas Barske nadbiskupije, dok je Opština Bar jedini partner.