news-details
Škrinja

Video vremeplov: Herceg Novi nekada

U serijalu kratkih video prikaza crnogorskih gradova koji Crnogorska kinoteka . objavljuje pod nazivom “Crnogorski gradovi kroz vrijeme”, na red je došao i Herceg Novi.

Odabrane crno-bijele i kolor kadrove Herceg Novog prati muzika Beatz & Rhymes – “With You” (Bojan Đuković).


Ovi prilozi sastoje se od odabranih crno-bijelih i kolor kadrova nastalih tokom nekoliko decenija, uz instrumentale crnogorskih bendova koji stvaraju autorsku alternativnu muziku. Prve reakcije i veliki broj pregleda na društvenim mrežama uvjerili su da će ovo neobično putovanje kroz prošlost izazvati veliku pažnju, a kod mnogih gledalaca i probuditi uspomene.

Crnogorska kinoteka osnovana je 2000. godine, sa primarnim ciljem prikupljanja i čuvanja crnogorskih filmova, filmova crnogorskih autora, te filmova proizvedenih u Crnoj Gori i o Crnoj Gori.

Prikazivanjem filmova od umjetničkog, kulturnog, istorijskog i naučnog značaja, publici se pruža uvid u nacionalnu i svjetsku filmsku baštinu. Crnogorska kinoteka je otvorena za sve istraživače koji se bave istorijom i teorijom filma, studente filmskih škola i poklonike filma uopšte.

Na YouTube kanalu Crnogorske Kinoteke možete pogledati i prikaze ostalih crnogorskih gradova kroz vrijeme.