news-details
Prova

Oko 200 crnogorskih pomoraca zaglavljeni na kruzeru kod obale SAD

Izvor: Vijesti

Autor: Danijela Lasica

 Nastavlja se drama blizu 200 crnogorskih pomoraca koji su, zbog epidemije koronavirusa, već više od dva mjeseca zaglavljeni kod obale Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Od tada dobijaju brojna obećanja da će se vratiti kući, ali nijedno nije ispunjeno.

Iako se sinoć činilo da kreću na put, sve je zaustavljeno pa ostaju tamo najmanje do 24. maja.

Blizu 200 crnogorskih državljana, pomoraca i članova posade, više od dva mjeseca zarobljeno je na kruzerima kompanije "Royal Caribbean", duž obale SAD, zbog epidemije koronavirusa.

Prvo su u karantinu i kabinskoj izolaciju proveli 23 dana, a onda dobili mogućnost da pođu do menze na ručak u vremenskom intervalu od po pola sata.

Otada, na svakih par dana dobijaju nove obećanja od crnogorske ambasade u Vašingtonu, da će uskoro moći da se vrate u Crnu Goru.

Ipak, nijedno obećanje do sada nije ispoštovano.

Posljednji put im je prošle nedjelje rečeno da će sa svojih brodova biti prebačeni na drugi, manji brod, kojim bi prešli Atlantik, a da bi već danas mogli krenuti ka Velikoj Britaniji, odakle bi čarter letovima došli do Crne Gore.

Nada se rodila kada su juče prebačeni na brod "Mažestik", koji je trebalo da isplovi iz Majamija, i krene ka Evropi. Međutim, nedugo nakon isplovljavanja, brod je zaustavljen i opet usidren, a osim crnogorskih državljana, na tom brodu nalaze se većinom Balkanci i Kinezi.