news-details
Škrinja

Prva online smotra folklornih ansambala Crne Gore

Povodom 29. aprila, Svjetskog Dana igre i plesa, Folklorni ansambl (FA) "Nikola Đurković" iz Kotora organizuje Prvu online smotru folklornih ansambala Crne Gore, koja počinje danas u 18 sati i traje do drugog maja.

U ova četiri dana, posjetioci YouTube kanala ovog ansambla moći će da pogledaju vide četiri različita programa  ansambala učesnika, a pored korepgrafija i rubrike "Naši gosti"," Iz arhiva crnogorskog folklora", "Da zatalasa more i zaječi planina".


Iz FA "Nikola Đurković”  objavili su da na smotri učestvuju 11 ansambala iz Crne Gore i po jedan  gostujući ansambl iz BiH, Hrvatske i Makedonije.

Pored domaćina smotre, večeras će se predstaviti  ansambli niškićkog “Zahumlja”, pljevaskog “Volođe”,   KIC “Budo Tomović” i AKUD “Mirko Srzentić” iz Podgorice,  “Sloge” iz Đenovića i “Duge” iz Berana.

Gost prvog dana je KUD “Baščaršija” iz Sarajeva.

Svakog festivalskog dana  na YouTube kanalu u 18 sati počinje program, koji će obuhvatati i  arhivske snimke folklornih ansambala od prije 30 ili 40 godina, te  promociju narodnih izvornih pjesama iz raznih krajeva Crne Gore .