news-details
Društvo

Predsjednik Opštine Herceg Novi donirao mjesečnu zaradu Crvenom krstu

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić donirao je svoju mjesečnu zaradu Crvenom krstu u toj Opštini u znak zahvalnosti i ličnog doprinosa. Volonterima Crvenog krsta, Katić je prema navodima iz Opštine Herceg Novi poručio da je odricanje za potrebe socijalno ugroženih, starih i nemoćnih, u vremenu pandemije “čin humanosti na kojem svi trebamo biti zahvalni”.

-Zadovoljan sam organizacijom rada i efikasnošću Crvenog krsta u Herceg Novom. Od početka pandemije, svi su bili na visini zadatka, pomagali starima i bolesnima, socijalno ugroženima. Podijeljeno je više stotina paketa pomoći, hrane, ljekova i namirnica, a veliku i nesebičnu pomoć pružili su i tokom trajanja karantina u Igalu. Uradili su značajne stvari za koje smo im svi dužni reći veliko hvala. Donacija mjesečne zarade je skroman doprinos aktivnostima organizacije Crvenog krsta Herceg Novi -kazao je Katić tokom obilaska Crvenog krsta.  

U posjeti volonterima danas su bile i potrpedsjednica Opštine Danijela Đurović i savjetnica predsjednika Opštine Tamara Vujović, koje su ukazale na veliki značaj volonterskog tima i opštinske organizacije Crvenog krsta kao centra za humanitarni rad.

U razgovoru čelnika Opštine sa volonterima i predstavnicama Crvenog krsta Herceg Novi  Mirom Krsmanović i Milicom Kovačević, istaknuto je da su dobra komunikacija i predan rad i entuzijazam “kvalitetne pretpostavke uspješne saradnje lokalne samouprave i organizacije koja brine o egzistencijalno ugoženom dijelu stanovništva”!. 

-Programska koorinatorka Crvenog krsta Crne Gore Milena Šćekić ukazala je da opštinske organizacije širom zemlje u ovom trenutku imaju blisku saradnju i visok stepen razumijevanja i podrške lokalnih vlasti. Šćekić je istakla da je taj odnos na zaista zavidnom nivou sa Opštinom Herceg Novi koja je svoje resurse stavila na raspolaganje Crvenom krstu-navodi se u saopštenju iz Opštine Herceg Novi.

Prema istim navodima, sekretarka opštinske organizacije Herceg Novi Mira Krsmanović rekla je da se skoro dva mjeseca vode intenzivne aktivnosti sa volonterima i Opštinom Herceg Novi, koja je početkom pandemije pomogla donacijom sredstava za nabavku osnovnih životnih namirnica.

-Krsmanović je naglasila i da su do sada pomogli preko 650 porodica, a donacije su stigle i od Turističke organizacije Herceg Novi, turističkih agencija i preduzetnika-zaključuje se u saopštenju .

*Fotografije: Opština Herceg Novi, TO Herceg Novi