news-details
Društvo

Institut za biologiju mora partner u dva projekta Erasmus+

Institut za biologiju mora iz Kotora partner je na dva Erasmus+ projekta izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju, ukupne vrijednosti 1,65 miliona eura.

Univerzitet Crne Gore (UCG), Pomorski fakultet Kotor u saradnji sa Institutom koordiniraće regionalni projekat “Development of Regional Joint Master Program in Maritime Environmental Protection and Management”.

U projekat su kao nacionalni partneri uključeni Agencija za zaštitu prirode i životne sredine Crne Gore i NVO Eko Centar Delfin iz Kotora, i partnerski univerziteti iz zemalja EU-Univerzitet u Ljubljani, Univerzitet u Kadizu i Univerzitet Azurna obala iz Nice. Ukupni budžet projekta je 845.188 eura.

Institut je takođe partner u regionalnom projektu “Educational Capacity Strengthening for Risk Management of Non-native Aquatic Species in Western Balkans” čiji je ukupni budžet  805.030 eura.

Iz UCG je saopšteno da su to rezultati selekcije projekata za 2020. u okviru programa Erasmus + Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju.

-Univerzitet Crne Gore je u okviru ovog programa postigao veliki uspjeh dobivši sedam projekata, jedan koordinatorski i šest partnerskih-ističu iz UCG.

 *Fotografija: ucg.ac.me