news-details
Društvo

Carević: Istjeraćemo članove OKG-a, ovo je pobjednička lista

Izvor: Vijesti

Autor, foto: Vuk Lajović

Demokratski front: (Nova srpska demokratija, Pokret za promjene, Demokratska narodna partija), Socijalistička narodna partija Crne Gore, Prava Crna Gora, Demos, Demokratska srpska stranka, Ujedinjena Crna Gora nastupiće na lokalnim izborima sa zajedničkom listom pod imenom "Marko Bato Carević - Za budućnost Budve!" .

Carević je sa 32 odbornička kandidata, u pratnji nekoliko desetina simpatizera, predao listu za lokalne izbore u Budvi.

Nakon što je predao listu, Carević se uputio ka ulazu zgrade Opštine gdje je poručio da je u pitanju pobjednička lista, koja će istjerati članove OKG-a koji su nasilno uzurpirali vlast. Kazao je da koalicija ima 20 principa i 24 razvojna projekta koje će realizovati.

Nakon Carevića na listi slijede Milo Božović, Mladen Mikijelj, Kristina Rafailović, Valentina Bellanger, Krsto Rađenović, Miloš Nikić, Nataša Mitrović, Mirjana Gregović, Nemanja Davidović, Zoran Pešović, Luka Liješević, Nikola Ružić, Jelena Medigović, Filip Popović, Lazar Nikolić, dr Borka Miljković, Vlado Papan, Aleksandar Ćorović, Nemanja Kuljača, Marijana Božović, Mladen Kažanegra, Marija Vučićević,Miloš Stanković, Nikola Medigović, Nikola Kralj, Filip Vujović, Milica Babić, Joko Popović, Ivan Radulović, Branko Vujičić, Jasna Dokić, Predrag Džinkić.

-Potpisnici Sporazuma se obavezuju da neće sarađivati niti praviti postizborne koalicije sa DPS. Svi kandidati za odbornike potpisnica Sporazuma za izbore u SO Budva su obavezni da potpišu izjavu i ovjere kod notara da će odborničku funkciju vršiti u skladu sa najvišim moralnim i etičkim načelima, pošteno i časno, i u najboljem interesu građana, te da svoj lični interes neće podrediti opštem javnom interesu, a da će se u situaciji kada nastupiti konflikt interesa uzdržati od učešća i odlučivanja po pitanjima u kojima imaju lični interes ili interes imaju lica koja su sa njima povezana.

Svi kandidati u smislu stava 2 su obavezni da potpišu izjavu i ovjere kod notara da ni u kom slučaju svojim djelovanjem neće učestvovati u prekrajanju izborne volje građana Opštine Budva, da neće sarađivati sa DPS i da će u slučaju napuštanja jedinstvenog odborničkog kluba podnijeti neopozivu ostavku na funkciju odbornika-piše u koalicionim sporazumu.