news-details
Ekonomija

Prve rezervacije gostiju iz Rusije

Izvor: Portal RTCG

Od dolaska turista iz Rusije velika očekivanja imaju budvanski hotelijeri i ugostitelji jer već od sinoć, kada je objavljeno da je Rusija na listi Crne Gore, bilježe veliko interesovanje gostiju s tog tržišta, javlja TVCG.

Iako je početak avgusta, odluka o otvaranju naše zemlje prema tržištima Rusije i Azerbejdžana može popraviti bilans ove sezone, smatraju u Nacionalnoj turističkoj organizaciji.

Od preksinoć kada je objavljeno da je Rusija na listi države, budvanski hotelijeri bilježe veliko interesovanje gostiju sa tog tržišta.

-Juče ujutro do 09:00 preko Bukinga, direktno iz kuće su kupili 15 soba direktno u Splendidu, a dok sam bio na sastanku još osam soba, a imate tur operatore. Tako je krenula prodaja. Od dolaska Rusa, koji su tradicionalno najbrojiniji gosti u našoj državi, velika očekivanja imaju i budvanski ugostitelji. Razumiju, kažu , odluke nadležnih jer je zdravlje građana najbitnije ali priželjkuju i otvaranje granica sa zemljama regiona-kazao je za TVCG Žarko Radulović iz CTU.

Vido Markićević iz Udruženja ugostitelja Budve nada se lijepom vremenu i u oktobru živimo u nadi.

-U ovom trenutku u kojem se nalazimo nama je plus ne mjesec nego svaki dan koji je dobar. Evo poruka-želimo ih, dobro su došli i pružićemo najbolju uslugu. No, da bi ruski turisti ponovo putovali u Crnu Goru, neophodno je i da Rusija recipročno uvrsti Crnu Goru na “zelenu listu”. Turistički poslenici iz Budve vjeruju da će turizam odnijeti prevagu nad politikom, pa se nadaju da će i Rusija uskoro donijeti sličnu odluku-navodi Markićević.

Da je Crna Gora jedna od omiljenih destinacija Rusa potvrđuje i to što je u svim najznačajnijim ruskim medijima objavljena vijest o otvaranju naše države za turiste iz Rusije. U tamošnjim medijima postoje i natpisi da ruska aviokompanija “Aeroflot” već od 10. avgusta počinje sa prodajom avio karata Moskva – Tivat.

-Turoperatori su spremni sad, za pola sata da polete, sada riječ ima politika i to će malo potrajati ja očekujem da će od 15. avgusta krenuti prvi avioni i letjeće septembar, pa čak do kraja novembra po najavama iz Rusije do kraja oktobra-kaže Radulović.