news-details
Društvo

U Herceg Novi stigao prvi dio pomoći iz Hđina

U Herceg Novom je isporučen prvi dio donacije kineskog grada Hđina koja će pomoći u borbi protiv koronavirusa. Zaštitna oprema biće uručena onima koji su na prvoj liniji borbe protiv širenja zarazne bolesti i građanima, a o raspodjeli će odlučiti Opštinski tim za zaštitu i spasavanje.

-U Opštinu Herceg Novi dostavljene su zaštitne maske, a do kraja mjeseca očekuje se da stigne ostatak najavljenog paketa pomoći, koji se sastoji od po 3.000 zaštitnih maski i rukavica i 200 zaštitnih medicinskih odijela-saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Savjetnik predsjednika Opštine Jovan Subotić je tokom preuzimanja donacije istakao zadovoljstvo što se odnos Herceg Novog sa prijateljskim gradovima manifestuje i kroz ovakav vid saradnje i pomoći

-Ovo je inicijalni paket pomoći koji je iz Kine malo duže putovao, ali to je razumljivo u uslovima pandemije. On je ujedno i potvrda da postoje pravi prijatelji Herceg Novog, čak u dalekoj Kini, hvala gradu Hđinu na brzoj reakciji i poslatoj pomoći-rekao je Subotić.

Delegacije Herceg Novog i Hđina su krajem 2017. potpisale Pismo namjere, da bi krajem juna 2018. gradonačelnici oba grada potpisali Sporazum o prijateljstvu i saradnji u Titovoj vili u Igalu.