news-details
Sport

Uroš Luković u dresu Mornara završava karijeru

Skupština ABA lige je na nedavno održanoj sjednici odlučila da pomjeri početak nove sezone, što je za sobom povuklo odlaganje početka priprema klubova, a samim tim i dolazak igrača sa strane. Mornar će se umjesto 27. jula u Baru okupiti 17. avgusta, pa će u narednih desetak dana stranci polako pristizati u naš lučki grad. Među njima je i centar Uroš Luković.

Svi su pošteni prema meni

Jedan od ljubimaca barske publike i momak kojem će ovo biti četvrta sezona u dresu “ponosa Bara” ima važeći ugovor, ali nema ništa protiv da završi karijeru u Baru.

-Na kraju ove sezone mi ističe ugovor i volio bih da ga produžim, odigram još tri sezone za Mornar i onda okačim patike o klin-rekao je Luković u intervjuu za Sportski žurnal.

Sjajni centar radi individualno u rodnom Beogradu i čeka 15. avgust kada je planiran dolazak u Bar.

-Trčanje, tegovi, vježbe za leđne i trbušne mišiće. Radim sam, prvi put bez trenera, imam već dovoljno iskustva-ističe 31-godišnji Luković.

Iako se kroz karijeru nije mnogo zadržavao u klubovima, osim u Kumanovu gdje je sa prekidima boravio četiri godine, sa Mornarom i Barom je kliknuo na prvu.

-Ljudi su zaista izuzetno pošteni prema meni, ne samo braća Pavićević, već i ostali. Stranac sam sa najdužim stažom u Mornaru-dodao je Luković koji se osvrnuo i na grad.

-Odlično je. Zimi zna da bude malo dosadno, ali dok ima turista živo je i dinamično-.

Borićemo se

Prvi čovjek “mornara” Đorđije Pavićević je u nekoliko intervjua istakao da će cilj njegove ekipe u narednoj sezoni biti sami vrh ABA lige i plasman u Evroligu. Slične ambicije otkrio je i njegov brat Mihailo, a Luković dodaje “zašto da ne”.

-Borićemo se. Mornar je organizaciono, po igračkom kadru u samom vrhu ABA lige-nema dilemu bivši centar FMP-a, Kumanova, Kožuva, MZT-a i Partizana.

Posebnu pažnju regionalne košarkaške javnosti Pavićevići su privukli kada je krenulo “korona ludilo”. Obećali su igračima da će biti isplaćeni kao da je sve normalno i da se utakmice igraju. A, to naravno igrači znaju da cijene.

-Koliko je to ozbiljan i pošten klub svjedoči i to da je možda i jedini iz regiona koji je igračima isplatio svih deset plata bez obzira na pandemiju. To svi igrači znaju i da i neće moraju da poštuju-jasno poručuje Luković.

Rođeni Beograđanin je veliki navijač Partizana, to nikada nije krio, pa je novinare Žurnala zanimalo zašto je ostao samo jednu sezonu.

-Miroslav Nikolić me nije htio, dao je prednost Gagiću, Šaliću, Tomiću… U dvije pobjede Mornara u jednoj sam imao indeks korisnosti 40, a u drugoj preko 30-kazao je Luković.

-Ko me razumije i istrpi, vratiću mu sa kamatom. Smatram da doprinosom u igri nijednom klubu nisam ostao dužan, iako važim za netalentovanog i lijenog igrača-zaključio je Uroš Luković.

*Fotografije: KK Mornar