news-details
Sport

Jadran će igrati Ligu šampiona

Vaterpolo klub Jadran Carine naredne sezone igraće u Ligi šampiona.

Iz uprave su saopštili da je potvrđeno učešće uprkos uprkos krizi koju je izazvao koronavirus. Time je Jadran sačuvao wild card status.

Iz kluba su kazali da finansijska situacija nije dobra, ali da razvoj mladih igrača poniklih u Jadranu, reprezentativaca Crne Gore nema alternativu.

-Iako se susrećemo sa velikim problemima finansijske prirode odlučili smo se za ovaj potez, koji nosi i svoj rizik, ne želimo da zaustavmo jedan proces razvoja mladih igrača i ekipe koju imamo. Obratili smo se nadležnim institucijama: Ministarstvu sporta, vaterpolo Savezu i Olimpijskom komitetu za pomoć i podršku, očekujemo njihove pozitivne reakcije jer ovo je i pitanje reprezentacije Crne Gore, ne smijemo mlade reprezentativce ostaviti bez pravog takmičenja, u sezoni kada se borimo za učešće na Olimpijskim igrama-rekao je predsjednik kluba Đuro Marić.

Marić je rekao da je upitno igranje regionalne lige u ovkvom formatu.

-Igranje regionalne lige je upitno i kako sada stoje stvari neće je biti u dosadašnjem formatu i to je veliki problem za klubove iz Crne Gore, to je još jedan od razloga zbog čega smo se odlučili na ovu odluku-rekao je Marić.

* Fotografija: PVK Jadran