news-details
Ekonomija

Barskom vodovodu produžen HACCP Sistem

Iz DOO Vodovod i kanalizacija (ViK) Bar danas su objavili  da su, “ poštujući  najstrožije procedure” zavrijedili produženje HACCP sistema. Ovaj sistem prema istim navodima  ispunjava sve zahtjeve Codex Alimentariusa CAC/RCP 1-1969, Rev. 4-2003 u oblasti proizvodnje i distribucije vode iz vodovodne mreže za ljudsku upotrebu, na još tri godine.

- ViK je apsolutno posvećen očuvanju zdravlja svojih potrošača i konstantno ulaže značajne napore na planu dostizanja zahtjevnih standarda kvaliteta kada je riječ o ispravnosti vode za piće.

Primjena ovog standarda podrazumijeva poštovanje standardnih operativnih procedura i uputstava kojima se smanjuju rizici po bezbjednost vode.

Sve to svjedoči da naši sugrađani dobijaju vodu kontrolisanu po najvišim standardima i da idemo u korak sa najrazvijenijim zemljama svijeta, kada je riječ o kvalitetu distribuirane vode za piće-naveo je Mladen Đuričić, izvršni direktor ViK.

On je dodao da se prema podacima WaterAid predviđa da će do 2050. više od 40 posto svjetske populacije živjeti u područjima bez čiste i pitke vode.

-To nas opominje da je pitka voda neprocjenjivo vrijedan resurs koji moramo zajedničkim naporima očuvati i učiniti dostupnim dolazećim generacijama-zaključio je Đuričić.