news-details
Ekonomija

Reagovanje Opštine Tivat na tekst “Naplata prihoda za dva miliona manja od plana“

Povodom teksta  “Naplata prihoda za dva miliona manja od plana“, reagovao je Sekretarijat za finansije i lokalne javne prihode Opštine Tivat:

-Iz obaveze prema građanima Tivta i Crne Gore, dužni smo da sa javnošću podijelimo informaciju da je u tekstu “Naplata prihoda za dva miliona manja od plana“ plasiran niz pogrešnih podataka. U tekstu su upoređivani podaci koji se na način na koji je to učinjeno, ne mogu porediti. Uz to, za podatke iz Predloga Odluke o završnom računu Opštine Tivat za 2019. korišćeni su pogrešni termini.

Predlog Odluke o završnom računu Opštine Tivat i Izvještaj nezavisnog revizora o Predlogu završnog računa budžeta Opštine Tivat za 2019. koji je sastavni dio pomenute odluke, objavljeni su na sajtu Opštine Tivat kao dio skupštinskog materijala predstojeće skupštinske sjednice zakazane za 30.jun. Dokumenti su dostupni javnosti, i svi zainteresovani građani se mogu upoznati sa tačnim, jasnim i preciznim podacima, kako bi imali objektivan uvid u ovaj segment rada Opštine Tivat.

Napominjemo da uz Predlog Odluke stoji detaljno obrazloženje, a u izvještaju revizora detaljan prikaz rada Opštine Tivat iskazan kroz finansijske podatke. Upućujemo još jednom zainteresovanu javnost da se rukovodi ovim, javno dostupnim podacima – kaže se u reagovanju Opštine Tivat.