Poseta Temišvaru

Vreme i klima u Temišvaru

Klima u Temišvaru

Temišvar karakteriše umereno kontinentalna klima, sa umereno toplim letima i umereno hladnim zimama.

Vreme i klima u Temišvaru

Ova klima podrazumeva različite i nepravilni vremenski uslovi. Najveći uticaj tokom proleća i leta imaju vazdušne mase okeanskog porekla, koje donose velike padavine. Čak i tokom zime, okeanske vazdušne mase donose kišu i sneg, ali retko i izuzetno hladno vreme. U periodu od septembra do februara, kontinentalne, hladne vazdušne mase dolaze sa istoka. Međutim, u isto vreme, Temišvar i oblast Banata su i pod uticajem toplih vazdušnih masa sa Jadranskog mora i Mediterana, što uslovljava brzo topljenje snega zimi i visoke temperature tokom leta.

Najtopliji mesec u Temišvaru je jul, a najhladniji januar. Najviše kiše u Temišvaru pada u drugoj polovini Novembra. Prosečan broj dana pod snežnim pokrivačem u Temišvaru je 30.

Kao što je već pomenuto, ekstremnih temperatura u Temišvaru nema. Najviša ikada zabeležena temperatura je bila 41 stepen Celzijusa (u 2007. godini), a najniža ikada zabeležena minus 35 stepeni Celzijusa (1963. godine).

Ovakva klima Temišvara je i jedan od razloga zbog kojih je vreme najveće posete turista proleće i delimično jesen.

 

Vremenska prognoza za Temišvar

Obzirom da je uobičajeno vreme provedeno u Temišvaru od strane turista jedan ili par dana, najvažnije je imati podatke o prognozi vremena u narednih nekoliko dana. Pogledajte vremensku prognozu za Temišvar u narednih pet dana: 


Temisvar.com > Informacije za turiste > Vreme i klima u Temišvaru