Poseta Temišvaru

Turističke agencije

Turističke agencije u Srbiji organizuju uglavnom vikend ture ili izlete u Temišvar autobusom.

Izleti su uglavnom jednodnevni, mada se povremeno pojavljuju i oni sa prenoćištem u Temišvaru. Vikend ture su uglavnom šoping ture do Temišvara.  Često se Temišvar pojavljuje i kao turistička destinacija za doček Nove godine. Takođe, Temišvar kao destinacija za posetu se pojavljuje u popularnim Drakula turama, Transilvanija turama i aranžmanima u Bukureštu. Ovakvi aranžmani se nude uglavnom kao petodnevni i obuhvataju posetu Bukureštu, oblasti Transilvanija sa posetom „Drakulinom dvorcu“, te u povratku poludnevnu posetu Temišvaru.

Ograničena ponuda turističkih agencija za posetu Temišvaru u Srbiji je prvenstveno posledica toga što je reč o destinaciji koja je blizu većeg broja gradova u Srbiji, pa se turisti često odlučuju na putovanje u sopstvenoj režiji.

Izleti u Temišvar uglavnom podrazumevaju prevoz autobusom ili kombijem do Temišvara, panoramsko razgledanje grada i njegovih znamenitosti, posete Julius molu i prevoza do Srbije. Izlet uključuje i par sati slobodnog vremena za turiste za samostalno razgledanje grada. Panoramsko razgledanje Temišvara obuhvata posetu Trgu Pobede (sa zdanjima Palata kulture, Rumunska saborna crkva, Kip vučice koja doji Romula i Rema), Trgu Slobode (sa zdanjima gradske uprave, kipom Device Marije, bistom Decebala), Trgu Ujedinjenja (Stub kuge, Rimokatolička katedrala, Barokna palata i Srpska pravoslavna saborna crkva).

Pogledajte aktuelne ponude turističkih agencija Temišvar - jednodnevni izleti.

 

Aranžmani „Temišvar – doček Nove godine“ se uglavnom organizuju sa polaskom 31. decembra, prenoćištem i povratkom 1. januara u večernjim satima. Turističke agencije u ovom slučaju obezbeđuju doček na glavnom gradskom trgu, ali uz doplatu možete najluđu noć dočekati i na organizovanoj proslavi hotela u kome odsedate.

Novogodišnji vatromet Temišvar

Novogodišnji vatromet; Photo by Karen Blaha (Flickr)

Autobuski prevoz do Temišvara se najčešće organizuje iz Beograda, preko Pančeva i Vršca, sa zaustavljanjem i prikupljanjem putnika u Novom Sadu. Međutim, manje lokalne agencije često organizuju autobuski prevoz i iz drugih gradova Srbije.

Obzirom da je reč o jeftinom putovanju, first minute ponude i last minute ponude se uglavnom ni ne nude, ali ćete često naći na sajtovima za grupne kupovine (npr. Grupovina) putovanje u Temišvar sa značajnim popustima.

Cene jednodnevnog izleta u Temišvar autobusom se kreću od 10 do 25 evra, a vikend ture u Temišvar od 30 do 80 evra. U ove cene nije uključeno zdravstveno putno osiguranje turista, koje se plaća u simboličnom iznosu nekoj osiguravajućoj kompaniji u Srbiji.

Turističke agencije koje nude izlete u Temišvar ili vikend ture u Temišvar su: Arriva Litas, El Greco Travel Club, Travellino,  Lavli Travel, Geatours, Plana Tours, Autoturist Novi Sad i druge.
Aranžmani za Temišvar se organizuju uglavnom u proleće i jesen i to na nedeljnom nivou, ali treba imati u vidu da ukoliko nema dovoljnog broja putnika, turistička agencija može otkazati putovanje.


Temisvar.com > Turističke agencije