Poseta Temišvaru

Šoping / Kupovina

Veliki broj posetioca Temišvara iz Srbije dolazi prvenstveno radi šopinga. Centar šopinga u Temišvaru je Julius Mol (Iulius Mall Timisoara) koji se prostire na preko 60.000 kvadrata, ima preko 300 prodavnica i parking za 2.500 automobila. U ovom tržnom centru se nalaze i brojni restorani, kafići i barovi, a obezbeđen je i kutak za decu. U okviru tržnog centra radi i hipermarket Auchan, koji prodaje robu široke potrošnje.

Julius Mol, šoping centar Temišvar

Unutar Julius Mola; Photo by Adrian Farcas (Flickr)

Tržni centar Julius Mol se nalazi blizu centra grada, a parking ovog centra se najčešće koristi i kada obilazite grad, jer je besplatan, a do centralnih ulica vam je dovoljno petnaestak minuta lagane šetnje.
Osim Julius Mola, u Temišvaru postoji i tržni centar Bega Šoping Centar (Bega Shopping Center), a rade i veliki prodajni objekti Baumax i Praktiker, u kojima možete naći bukvalno sve za uređenje enterijera i eksterijera svoje kuće ili stana. Ovi prodajni objekti se nalaze na ulazu u grad i njih ćete videti pre ulaska u Temišvar kada dolazite iz pravca Srbije. Na ulazu u grad se nalaze i dva velika hipermarketa – Metro Cash&Carry i Real hipermarket, u kojima po standardno nižim cenama možete kupiri robu široke potrošnje.

 

U samom gradu ćete pored već pomenutih velikih tržnih centara naći dosta manjih prodavnica koje prodaju najrazličitije proizvode, pa tokom šetnje gradom pogledajte izloge, možda naiđete na nešto što vas interesuje. Suvenirnice su uglavnom locirane u centralnim ulicama i trgovima.
Imajte u vidu da je valuta plaćanja u Rumuniji lev i da kupovinu u prodavnicama možete obaviti samo u toj valuti. No ne brinite, u gradu i u tržnim centrima ima dovoljno menjačnica, tako da vam konverzija valuta neće biti problem.

Većina prodavnica u šoping molu Julius Mol i hipermarketi prihvataju plaćanje bankarskim karticama, tako da ukoliko posedujete neku od međunarodno priznatih kartica (Visa, MasterCard), možete plaćanje izvršiti i na taj način. Napomena: plaćanje karticama u inostranstvu uglavnom povlači posebnu naknadu, koja se razlikuje od banke do banke, te se raspitajte u svojoj banci o tome.


Temisvar.com > Šoping / Kupovina