Poseta Temišvaru

Temišvar izlet

Rumunska Mitropolitska Crkva, TemišvarIzlet / 1 dan / bus / 1.190,00 din
Termini putovanja: prolećni aranžmani ove agencije su završeni. Očekuju se jesenji termini polaska.

Temišvar (rum. Timisoara) je grad u Rumuniji. Najveći je grad Banata, leži na reci Begej i sedište je Županije Tamiš. Sa 412.753 stanovnika Temišvar je četvrti grad po veličini u Rumuniji, poznat i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije.
Temišvar je i najveći je kulturno-istorijski centar Srba u Rumuniji. Najviše srpskog življa okupljeno je upravo u Temišvaru, gde inače postoje mnoge kulturne ustanove koje ih zbližavaju. U Temišvaru se nalazi sedište Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i Saveza Srba u Rumuniji, a takođe se ovde izdaje i srpski nedeljnik „Naša reč“. Grad se naziva i „Malim Bečom“, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan  BEOGRAD – TEMIŠVAR – BEOGRAD
Polazak iz Beograda sa parkinga Sava centra (savska strana) u 07:00h. Vožnja preko Vršca sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Po dolasku odlazak u razgledanje grada: Trg Ujedinjenja, Bastion Marije Terezije, Srpska Saborna crkva, Trg Pobede, Dvorac Hunjadi Janoša, Gradska opera, kip vučice koja doji Romula i Rema, Trg Slobode sa starom gradskom kućom… Slobodno vreme. Odlazak u tržni centar “Iulius mall”. Slobodno vreme za šoping. U ranim večernjim časovima polazak ka Srbiji. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima.

POPUSTI I DOPLATE:

  • Doplata za polazak iz Niša 1500,00 dinara (minimum 15 putnika),
  • Doplata za polazak iz Novog Sada 1000,00 dinara (minimum 15 putnika)

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Prevoz visokopodnim turističkim autobusima (tv, klima, dvd),
  • Razgledanja i obilaske prema programu,
  • Usluge pratioca grupe tokom putovanja,
  • Usluge lokalnog vodiča,
  • Troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Međunarodno zdravstveno osiguranje (za osobe do 19 godina 256,00 dinara, od 19 do 70 godina 385,00 dinara i od 70 do 86 godina 771,00 dinara),
  • Fakultativne programe

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja
2) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, American Expres i Visa)

Kalkulacija je rađena za najmanje 45 putnika

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours, licenca OTP 506/2010 od 04.03.2010.

NAPOMENA:
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize (ukoliko posedujete plavi pasoš) i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Organizator putovanja PLANA TOURS 
Temisvar.com > Turističke agencije> Temišvar - Izleti 2014 > Temišvar izlet