Poseta Temišvaru

Temišvar - jednodnevni izlet

Polasci svake subote!

Trg Pobede, TemišvarPolasci svake subote do kraja avgusta 2014. godine: 19.07, 26.07, 02.08, 09.08, 16.08, 23.08, 30.08.2014. godine.

Temišvar (rumunski: Timişoara, mađarski: Temesvár, nemački: Temeschburg / Temesvar) je grad u Rumuniji. Najveći je grad Banata, leži na reci Begej i sedište je Županije Tamiš. Sa 412.753 stanovnika Temišvar je četvrti grad po veličini u Rumuniji. Temišvar je poznat i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije. Temišvar je i najveći  kulturno-istorijski centar Srba u Rumuniji. Najviše srpskog življa okupljeno je upravo u Temišvaru, gde inače postoje mnoge kulturne ustanove koje ih zbližavaju. U Temišvaru se nalazi sedište Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i Saveza Srba u Rumuniji, a takođe se ovde izdaje i srpski nedeljnik „Naša reč“. Grad se naziva i „Malim Bečom“, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča.

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 06.00h sa parkinga preko puta hotela Crown Plaza -ex Continental (savska strana). Vožnja preko Vršca, sa kracim usputnim zadržavanjima.Dolazak u Temišvar (Timişoara), najveći i najznačajniji grad Banata. Razgledanje grada: Trg pobede (Piaţa Victoriei), na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine; arh. Fellner i Helmer, projektanti pozorišnih zdanja širom Evrope), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. god.; arh. Ioan Traianescu), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine) tereprezentativnazdanjasecesije, sagrađenaizmeđu 1910. i 1914. godine (autor većine tih zdanja arh. László Székely); Trg slobode (Piaţa Libertăţii), na kojem se nalaze stara gradska većnica (sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu, arh. Pietro del Bonzo), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na Trg jedinstva (Piaţa Unirii), na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. god.; arh. Joseph Emanuel Fischer von Erlach), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Poseta srpskoj sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada. Slobodno vreme za individualnu šetnju I šoping u jednom od najvećih šoping molova u Rumuniji. Oko 18 časova polazak ka Beogradu. Dolazak u kasnim večernjim časovima.

Cena aranžmana: 1.200 dinara

 


Cena uključuje:
- Prevoz visokopodnim autobusom sa audio/dvd opremom   i klimom na pomenutoj relaciji
- Razgledanje Temišvara
- Organizaciju i vodjstvo puta

Cena ne uključuje:
- Individulane troškove

- Obavezno zdravstveno osiguranje (po uslovima Uniqa osiguranja) 115,00 din (potrebna fotokopija pasoša)

Način plaćanja:
Plaćanje je u gotovini, čekovima gradjana koji se realizuje sa danom uplate ili kreditnim karticama Visa, Dina, Master, Maestro.

Program radjen na bazi minimum 45 putnika.

Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualene drugačije usmene informacije o programu.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.

Organizator putovanja MONTESOL TRAVEL 
Temisvar.com > Turističke agencije> Temišvar - Izleti 2014 > Temišvar - jednodnevni izlet