Poseta Temišvaru

Izlet u Temišvar

Polasci svake subote!

Trg Opere TemišvarPolasci svake subote do kraja avgusta 2014. godine: 19.07, 26.07, 02.08, 09.08, 16.08, 23.08, 30.08.2014. godine.

Temišvar (rumunski: Timişoara, mađarski: Temesvár, nemački: Temeschburg / Temesvar) je grad u Rumuniji. Najveći je grad Banata, leži na reci Begej i sedište je Županije Tamiš. Sa 412.753 stanovnika Temišvar je četvrti grad po veličini u Rumuniji. Temišvar je poznat i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije. Temišvar je i najveći  kulturno-istorijski centar Srba u Rumuniji. Najviše srpskog življa okupljeno je upravo u Temišvaru, gde inače postoje mnoge kulturne ustanove koje ih zbližavaju. U Temišvaru se nalazi sedište Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i Saveza Srba u Rumuniji, a takođe se ovde izdaje i srpski nedeljnik „Naša reč“. Grad se naziva i „Malim Bečom“, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča.
Program putovanja:
Polazak u 5.30 časova sa dogovorenog mesta. Vožnja sa kraćim usputnim pauzama i zadržavanjem na graničnom prelazu radi obavljanja carinskih formalnosti.
Dolazak u Temišvar (Timişoara), najveći  i najznačajniji grad Banata. Razgledanje grada: Trg pobede (Piaţa Victoriei), na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra  (sagrađeno 1872. godine; arh. Fellner i Helmer, projektanti pozorišnih zdanja širom Evrope), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. god.; arh. Ioan Traianescu), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine) te reprezentativna zdanja secesije, sagrađena između 1910. i 1914. godine (autor većine tih zdanja arh. László Székely); Trg slobode (Piaţa Libertăţii), na kojem se nalaze stara gradska većnica (sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu, arh. Pietro del Bonzo), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na Trg jedinstva (Piaţa Unirii),  na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. god.; arh. Joseph Emanuel Fischer von Erlach), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Poseta srpskoj sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada.
Slobodno vreme za individualnu šetnju, obilazak trznog centra Lulius mall i oko 18 časova polazak ka Beogradu. Dolazak u kasnim večernjim časovima.

Cena aranžmana: 1.200 dinara
deca  do 12 godina 1.100 dinara

 


Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji od 16-85 sedista / mesta se i
- razgledanje Temišvara sa vodičem
- usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
- troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
- individualne troškove
- medjunarodno zdravstveno osiguranje 115,00 din

Način plaćanja:
- gotovinski  isplaceno 7 dana pre putovanja
- platnim karticama Dina i Visa

Program je radjen na bazi minimum 40 putnika. Otkaz do 5 dana pre početka putovanja.
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja TA Travellino.

Organizator putovanja TRAVELLINO 
Temisvar.com > Turističke agencije> Temišvar - Izleti 2014 > Izlet u Temišvar