Poseta Temišvaru

Mesta za izlazak

Temišvar je turistički grad, ali i univerzitetsko mesto, pa je zahvaljujući velikom broju turista i studenata, puno mesta za izlazak u gradu.

Tokom dana, najčešća mesta za izlazak su bistroi, kafići i restorani, kojih ima preko 70 u svim centralnim delovima grada, a najviše na tri glavna trga Temišvara. Oni predstavljaju odlično mesto za osveženje i odmor nakon obilaska grada i njegovih znamenitosti. Ukoliko nije zimski period godine, možete uživati u otvorenim baštama ovih ugostiteljskih objekata.

Prva jutarnja kafa u nekoj od bašta kafića u centru Temišvara je nešto što preporučujemo svakom posetiocu ove turističke destinacije. Neka od popularnijih mesta za izlazak tokom dana su: Papillon Café, Orlovi Net&Sport Café, Musete, Leonardo da Vinci, Jasmine i Java Coffee House. U nekom od kafića i bistroa možete probati specifičan rumunski sok od zove, koji se zove socată.

 

Osim kafića i bistroa, tokom dana možete biti gost nekog od brojnih restorana koji nude rumunska nacionalna jela ili evropski meni po pristojnim cenama. Boavista, Amedeea, Casa Bunicii i Janet su samo neki od brojnih dobrih restorana u gradu. Od nacionalnih rumunskih jela preporučujemo da probate pörkölt, kofta ili salată de vinete. Takođe, preporuka je probati i neko od domaćih rumunskih vina - Tamâioasă, Fetească ili Grasă.
Odlični kafići i restorani se nalaze i u okviru tržnog centra Julius Mol. U danima kada je temperatura tokom dana prijatna, možete uživati na otvorenim terasama kafića i restorana sa lepim pogledom na grad.

Noćni klubovi

Noćni provod u Temišvaru je veoma dinamičan. Hiljade mladih svake večeri pune noćne klubove i diskoteke u Temišvaru. Neki od popularnijih noćnih klubova u Temišvaru su: River Deck, Fratelli, Heaven, Daos Club, 48h, Made in TM i Cuib d’Arte. U ovim klubovima vlada odlična atmosfera do ranih jutarnjih sati.

Promo video: Noćni klubovi u Temišvaru

Ukoliko ste za neku drugu vrstu provoda, u Temišvaru možete gotovo svake večeri otići u pozorište, operu, na koncert simfonijskog orkestra ili u neku od brojnih galerija u gradu. Tokom vrhunca turističke sezone u Temišvaru održavaju se pozorišni, filmski i muzički festivali, koji takođe predstavljaju odličnu zabavu kako za turiste, tako i za stanovnike grada.


Temisvar.com > Mesta za izlazak