Poseta Temišvaru

Restoran Belvedere

Restoran Belvedere predstavlja najekskluzivniji restoran u centru Temišvara. Elegantan enterijer, vrhunska usluga, prijatno osoblje i odlična hrana su odlike ovog restorana. Restoran se nalazi u sklopu poznatog Hotela Temišvar (Hotel Timisoara), na Trgu Pobede, odmah uz Palatu kulture. Ovo nije mesto u kome ćete naći tradicionalna nacionalna jela bilo koje kuhinje, niti restoran koji ima zanimljivu istoriju, ali nije ni mesto na kome se služe „najbolja“ jela u gradu. Jednostavno – Restoran Belvedere je ekskluzivan temišvarski restoran u kome ćete moći uživati u modernom i ekskluzivnom enterijeru, dobroj hrani spremljenoj na moderan način i odličnom pogledu na centar Temišvara.


U prijatnom ambijentu restorana Belvedere moći ćete da uživate u nekom od brojnih jela menija hotela, koji se promoviše kao „Urbana gastronomija“. Okosnica jela u restoranu Belvedere je srpska, bugarska, italijansa i turska kuhinja. Naravno, tu su i moderna nacionalna rumunska jela. Ovakav meni u kombinaciji sa pogledom na jedan od glavnih istorijskih trgova u Temišvaru, stvara pravu atmosferu putovanja kroz istoriju u kojoj su dominirale različite kulture i dešavali se česti prevrati.

Meni restorana Belvedere nudi hladna i topla predjela, supe, specijalitete od svinjetine, jagnjetine, piletine, ćuretine ili pačetine, vegetarijanske specijalitete, paste i različite dezerte. Takođe, uz glavno jelo možete probati neko od odličnih rumunskih vina.

 

Kao jedan od najpopularnijih restorana u Temišvaru i mesto na kome se stanovnici Temišvara pojavljuju da bi bili viđeni, za restoran Belvedere se preporučuje rezervacija stola kako ne biste došli u neprijatnu situaciju da vas ne mogu primiti u restoran. Tokom vikenda, praznika u Rumuniji i drugih večeri, kada veći broj ljudi posećuje restorane, rezervacija je obavezna. Redovno radno vreme Belvedere restorana je od 12 do 23 časa, ali je ono uglavnom produženo tokom praznika. Kontakt telefoni ze rezervaciju u restoranu su: 0256 300 231 i 0730 016 840.

Cene u Restoranu Belvedere su osetno više nego u drugim restoranima u Temišvaru. Ipak, u poređenju sa drugim premium restoranima, može se reći da su cene na sličnom nivou. Za prosečan ručak uz dobro vino i dezert će vam trebati oko 50 evra po osobi. Restoran često ima promocije u kojima nudi fiksni meni po nižim cenama – oko 20 evra.


Temisvar.com > Restorani (hrana i piće)Restoran Belvedere